پیام خود را بنویسید

اخبار معاونت غذادارو : نوشابه های زرد رنگ بهترند یا نوشابه های سیاه رنگ؟

 | تاریخ ارسال: 1391/7/8 | 

 

  

AWT IMAGEنوشابه گازدار فرآورده ای است که از مخلوط کردن آب، گازکربنیک، شکر و یا سایر شیرین کننده ها، رنگ، مواد طعم دهنده و مواد اسیدی تهیه می شود.

  نوشابه های سیاه رنگ که به کولا معروف هستند شامل آب، شکر، کارامل، اسید فسفریک، بنزوات سدیم و گاز co2 می باشند.نوشابه های رنگی از جمله زرد به جای اسید فسفریک، اسید سیتریک و به جای کارامل از رنگهای دیگر خوراکی متناسب با طعم و نوع نوشابه تهیه می شوند، بنابراین همانطور که مشاهده می کنید مواد مضر برای سلامتی در هردو نوع نوشابه وجود دارد.

  مواد اسیدی کننده بخصوص اسید فسفریک با اختلال در تنظیم کلسیم و فسفر بدن سبب پوکی استخوان می شوند. اسید فسفریک بر عملکرد کلیه تاثیر منفی دارد. چاقی، پوسیدگی دندان و بر هم خوردن نظم خواب از عوارض متصور برای مصرف نوشابه های گازدار می باشند.

  اسید موجود در نوشابه می تواند به بافت دهان، گلو و مری که حساس ترند ،آسیب برساند. کافئین موجود در نوشابه، نگهدارنده ها شامل بنزوات سدیم و رنگها ممکن است سبب تشدید علایم در کودکان بیش فعال شوند. اگر به نارسایی کلیوی یا مشکلات گوارشی و پوستی مبتلا هستید یا به شیرین کننده های مصنوعی حساسیت دارید در مصرف نوشابه، با پزشک خود مشورت کنید.

  بیماران دیابتی دقت کنند که نوشابه های کم کالری حداکثر 20 کیلو کالری درصد سی سی انرژی دارند و نوشابه های رژیمی، بدون قند می باشند، بنابراین به مندرجات بر چسب روی بسته بندی به دقت توجه کنید.

  بنفشه منوچهر کارشناس ارشد صنایع غذایی

 


دفعات مشاهده: 25845 بار   |   دفعات چاپ: 642 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 43 بار   |   0 نظر



CAPTCHA



ورود کاربران

آمار بازدید

  • كل کاربران ثبت شده: 7079 کاربر
  • کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
  • ميهمانان در حال بازديد: 2809 کاربر
  • تمام بازديد‌ها: 3937980 بازدید
  • بازديد 24 ساعت قبل: 15743 بازدید